Ten jest mega prostą i tańszą wersją tych sklepowych.
Na około 800ml kremu:
300ml orzechów ziemnych
200ml orzechów laskowych
250ml mleka 2%
dwie łyżki płynnego miodu
dwie łyżki gorzkiego kakao
dwie łyżki delikatnego oleju
Nie jest zbyt słodki, więc duża część z Was może dołożyć miodu :). Pierw jednak warto spróbować takiego.
Wszystkie składniki włożyłam do malaksera, nastawiałam na pełną moc i miksowałam. Robiłam to trzy razy, bo maszynie opornie szło. W końcu zrobił się lśniący, gęsty z niewielkimi kawałkami orzechów. Niebo...
Smacznego! ;)
robię strasznie podobny, ale z jednego rodzaju orzechów, innego mleka..
OdpowiedzUsuńMusze spróbować twój, mmmm ;)
dawno nie robiłam takiego domowego kremu, pora zrobić :)
OdpowiedzUsuńz orzechami laskowymi jest pyszny